Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Iets aparts geboren uit Zwart x Wildkleur dragend voor Zwart 
donderdag, 26 februari, 2009, 8:52 pm - Russische
Ik heb een ouder man Wildkleur dragend voor Zwart gekoppeld met een jonger Zwarte vrouw. Er zitten een aantal generaties tussen hun. Tussen de jongen zit nu een aparte kleur waarvan ik eerst dacht ow ze zijn beide drager voor Vies-bruin, een Chocolade kleur.

Maar dat is het niet. Het is te donker voor Chocolade. Maar het is absoluut geen Russisch Blauw. Bouw en type lijkt erg goed te zijn, niet echt te vergelijken met Vies-bruin, een hybride kleur waarvan je vaak heel snel kunt zien dat het om een echte hybride gaat.

Wordt vervolgd.
Juliet van Ree 
dinsdag, 3 maart, 2009, 10:13 am
K ben heel benieuwd... Heb je al foto's?
Martin 
dinsdag, 3 maart, 2009, 9:38 pm
Jaja, ik heb al wat foto's maar nog niet te vreden over en wil eerst chocolade uitsluiten. Maar blijft een vreemde kleur, of het is bij toeval een perfecte chocolade qua type en bouw die veel te donker is. Maar dan zit in mijn Zwarte dieren nog steeds vies-bruin :(
Juliet van Ree 
woensdag, 4 maart, 2009, 7:57 am
Ik snap dat je nog niet tevreden bent en dat uitzoeken is ook heel belangrijk. Maar in mijn ogen als het vies bruin gerelateerd is en je krijgt er zulke goede exemplaren uit dan heb je denk ik juist iets heel goeds in handen. Misschien heb je dit sluimerende gen wel zonder het te weten verbeterd door je op de zwart te richten. Je moet zeker niet te vroeg juichen, maar ook zeker niet te pessimistisch zijn. In ieder geval is dit een prachtbeestje dus dat is voor mij reden voor goede hoop.
Martin 
woensdag, 4 maart, 2009, 8:00 am
Nee, Juliet, als het vies-bruin is dan ben ik niet blij. Even duidelijk waarom ik mijn project met vies-bruin/beige heb gestopt: 1 op de 5 draaikoppen wanneer het deze kleurslag had. Toen heb ik besloten om de eerste gevallen van de draaikoppen onderling te kruisen. Wat denk je? In het nestje zaten geen draaikoppen. Dus genetisch gezien gaat het om instabiliteit en is het niet uit te fokken, want uit niet draaikoppen krijg je draaikoppen en uit draaikoppen fok je ook niet draaikoppen.
Juliet van Ree 
woensdag, 4 maart, 2009, 8:25 am
Okay da's duidelijk, nou ja dan hopen we maar dat het wat anders is.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: