Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen
 Algemene informatie    Russische dwerghamster    Campbelli dwerghamster    Roborovski dwerghamster    Chinese dwerghamster    Syrische hamster    Andere soorten    Hybriden    Keuringen

Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu
Winter, de Rusjes fokken goed 
zaterdag, 3 januari, 2009, 10:07 pm - Russische
Het is winter en het vriest behoorlijk. Gisteren en vandaag waren ze op het kanaal aan het schaatsen. Ik denk dat het wel 10 jaar geleden is dat het laatste keer is geweest. Toevallig is het 100 jaar geleden de eerste elfstedentocht gereden en als pak weg 7-8 dagen goed vriest, dan is het mogelijk dat in 2009 wederom een elfstedentocht gehouden wordt.

Mijn Russen zitten er heerlijk bij. Kacheltje aan, kunstmatig licht, raampje overdag los, in de avond afhankelijk hoe koud het wordt gaat het of dicht of op een kiertje. Ze hebben vast niet door dat het winter is... zou je haast denken. Maar wat ik elk jaar weer terug zie is dat ze juist in deze periode supergoed fokken.

Zal het in het wild zo zijn dat ze deze tijd toch niet zoveel kunnen doen en dat ze ondergronds hun gezinnetje stichten?

Over de elfstedentocht gesproken, de laatste keer toen stonden mijn Russen op de zolder bij mijn ouders. Het was daar zo koud dat ik om de 2-3 uur de kooien dicht bij de dak opnieuw water moest geven omdat het water bevroor. De Russen hadden totaal geen last. Het leek erop dat ze het prachtig vonden. Ze maakten toen mooie nesten, maar bleven niet altijd in de nest zelf zitten. Integendeel, ze waren gewoon actief.

Maar zo gek is dat eigenlijk niet als je stil staat waar de Rus vandaan komt!
Juliet van Ree 
zaterdag, 3 januari, 2009, 10:25 pm
Leuk stukje! Ik heb zelf het idee dat mijn rusjes de winter wel leuker vinden dan de zomer... in de zomer hangen ze vanaf een graad of 21 een beetje rond in hun kooitjes en lijken het allemaal niks te vinden. In de winter wordt er idd enthousiast gegraven en genesteld. Qua fokken is het hier niet zoveel in de winter... maar goed ik vind dat niet zo erg.. een soort van natuurlijke cyclus of zo. Ik hoop wel op een elfstedentocht trouwens.. m'n zoontje heeft vandaag voor het eerst op natuurijs geschaatst, maar dat deed ik vroeger elk jaar... ik zou het zonde vinden als dat helemaal verdwijnt.
Ed Paulus 
zondag, 4 januari, 2009, 3:48 pm / http://www.freewebs.com/hamsterylizzy
Martin,

hoeveel en hoevaak kunstmatig licht geef jij de hamsters???


Grtz Ed
Administrator (Martin Braak) 
maandag, 5 januari, 2009, 10:17 pm
Ed, ik kom daar binnenkort op terug!

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: