Blog over hamsters

Klik hier voor het blog menu

Kalender

«Februari 2008»
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
19 april 2024

Laatste reacties

Zoeken


 
 

Individuele bezoekers blog

  • Totaal: 445.430
    Vandaag: 18
    Gisteren: 60
Ruimte hamsters met rode ogen 
dinsdag, 26 februari, 2008, 9:10 pm - Overige
Afgelopen zondag liet mijn broer aan een bezoeker een Lilac roodoog Rus zien en zij reageerde met dat ze die nacht toevallig over hamsters met rode ogen uit de ruimte had gedroomd.

Misschien is het heel theoretisch, maar zullen we nog meer soorten dwerghamsters hebben die ergens anders leven dan op onze planeet?

Als we naar het helaal kijken, dan is dit gigantisch groot. Je kunt je eigenlijk niet voorstellen hoe groot dit is. Onze melkwegstelsel is maar een puntje van de ijsberg. Het is niet meer de vraag of er meerdere planeten in onze helaal aanwezig is, nee, het is meer hoeveel en hoeveel die op onze planeet lijken.

Als we zo naar kijken, dan is het eigenlijk logisch dat er wel ergens anders leven is dan hier. Het zou heel egoïstisch gedacht zijn dat hier op aarde alleen leven is. Of je moet gelovig zijn en van mening zijn dat God ons geschapen heeft en hij slechts alleen ons heeft geschapen. Maar anders... Nee, ik kan mensen niet echt begrijpen die zeggen dat ze niet gelovig zijn maar ook niet in andere planeten met leven geloven.

Hadden wij jaren geleden ooit gedacht dat we een computer zouden hebben? Of auto's, of vliegtuigen? Uitvinding na uitvinding, we gaan verder met onze ontwikkelingen. En het wordt steeds beter. Zullen we ooit een ruimteschip kunnen makan waar we naar de andere planeten heen kunnen reizen? Niet deze eeuw, maar misschien de volgende eeuw? Ooit? Kijk eens wat we al bereikt hebben, dan denk ik dat het logisch is dat we ooit ruimteschepen hebben waar we een hele eind mee reizen.

Maar als het logisch is dat we dat ooit bereiken, is het dan niet logisch dat een ander levensvorm op een ander planeet die eerder is ontstaan, dezelfde ambities heeft en dit alreeds bereikt heeft?

Wat ik niet snap is dat we constant met onjuiste informatie geconfronteerd worden. Pas afgelopen paar jaar is gebleken dat de planeet Mars helemaal geen rode lucht heeft, maar gewoon een blauwe hemel heeft. Nasa heeft jaren lang de foto's digitaal bewerkt. Hun verklaring was dat het noodzakelijk was, omdat anders mensen in paniek zouden raken. We zouden het niet aan kunnen dat er nog een planeet was met een blauwe hemel.

Ach ja, nog even geduld tot we kunnen zeggen "beam me up, Scotty!".

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.






Speciaal invoegen: